Balance- og almen funktionstræning

Odense Rygklinik – Osteopati & Fysioterapi har samarbejde med AOF Odense vedr. afholdelse af balance- og almen funktionstræning. Der er åben for tilmelding til vores hold via AOF Odenses hjemmeside. Der er mulighed for løbende tilmelding til holdene. Priser for det enkelte hold variere, afhængigt af antal mødegange og hvornår du tilmelder dig. Se priser på de enkelte hold via linket.

Dette hold henvender sig til personer med usikker balance eller dem, der føler sig usikre både ude og hjemme. Balancen er afgørende for vores bevægelser. Problemer med balancen kan påvirke vores lyst til at forlade hjemmet og dermed vores sociale liv, men også vores bevægelighed og kropsholdning, hvilket kan føre til andre kropsproblemer.

Hvert halve år, fra begyndelsen af januar og frem til juni samt fra august og frem til november, kan du deltage i balance- og almen funktionstræning på hold. Træningen foregår på Faaborgvej 12B, 5250 odense sv ved Odense Rygkliniks lokaler.

Der vil være mulighed for løbende optagelse på holdene, som afvikles på små hold med 3-4 deltagere, og varer ca. 55 minutter pr. gang. 

Holdene afvikles som kombinerede fysiske og on-line hold, hvor du som deltager enten deltager hjemmefra på videokonsultation, og/eller fysisk med max. 4 deltagere fysisk i træningsrummene.

Træningen består primært af:

 • Styrketræning af de store muskelgrupper for at fremme generel funktion
 • Isometrisk (stillestående) balancetræning
 • Dynamisk balancetræning (balance under bevægelse)
 • Der vil også være små variationer, herunder sjove lege med for eksempel balloner.

Dette hold tager hensyn til dig ved at følge et roligt tempo med pauser og mulighed for samtaler med de andre deltagere.

Vi tilbyder muligheden for at få lavet en start-og sluttest af din balance og almen funktion mod en egenbetaling på 450 kr. pr. test.
Hver testsession varer 1 time og 30 min. og inkluderer en Senior Fitness Test (SFT) samt Bergs Balanceskala, samt en individuel samtale om dine ønsker og mål.

 • Bergs Balanceskala vurderer funktionel balance og tager cirka 30 minutter at udføre.
 • Senior Fitness Test (SFT) består af syv funktionstests, der måler den fysiske formåen hos ældre.
  Det tager cirka 40 min. at gennemføre.
 • Den individuelle samtale vil tage omkring 20 min.
  Det er også muligt at vælge kun én test samt en individuel samtale, hvor prisen vil blive aftalt direkte med fy­si­o­te­ra­pe­u­ten. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dette træningsniveau er egnet for dig, er du velkommen til at ringe til Odense Rygklinik på telefon: 9393 7737 og tale med en fysioterapeut, før du tilmelder dig.

 

Du finder vores øvrige behandlingstakster her.

Balance- og almen funktionstræning, dag, tidspunkt og sted

Der starter nye ryghold i august og januar, der er åben for tilmelding hos AOF Odense på dette link, hvor du også kan se hvilke dage og tidpunkter holdene afholdes. Det er muligt at melde sig til løbende.

Du skal selv medbringe træningsmåtte og elastik. En måtte og elastik kan købes billigt hos os ved fremmøde første gang, hvis ikke du har din egen.

På holdet vil du modtage undervisning af autoriseret fysioterapeut Jonas Ersted Jørgensen.

Du skal selv tilmelde dig holdet hos AOF i linket her, hvor der er åbent for tilmelding. Du ser også priser for holdene via linket. Der kan forekomme venteliste på nogle af holdene for fysisk træning, med mindre du vil være med hjemmefra on-line. Skulle der komme 3-4 deltagere opretter vi gerne et hold til dig på andre tidspunkter.

Alle holdene afvikles ca 15 gange, kun afbrudt af ferier og helligdage. Ring 93 93 77 37 eller send en mail til jonas@odenserygklinik.dk, for spørgsmål og samtale med Fysioterapeut Jonas Ersted Jørgensen vedrørende holdene, indhold og niveau mm.