D. 1. Januar 2025 flytte klinikken fra den nuværende adresse på Faaborgvej 12 til Dalumvej 18-20 1. sal tv. 5250 Odense sv.
De nye større lokaler ligger lige rundt om hjørnet fra den nuværende adresse. De nye lokaler ligger oven på Netto, og indgangen findes mellem Netto og lysspecialisten/av-connection. Der vil fortsat være nem og gratis parkering lige ved klinikken. Vi glæder os til at vise de nye lokaler frem til nuværende og kommende klienter :-)
Udover at behandle skader i håndled, albue og skulder fokuserer vi også på forebyggelse. Vi ønsker at hjælpe dig med at undgå fremtidige skader og forbedre din generelle sundhed. Ved at give dig øvelser og rådgivning om ergonomi og korrekt kropsholdning, kan vi hjælpe dig med at minimere risikoen for skader og optimere din kropsfunktion fremadrettet.
Vores primære mål er at hjælpe dig med at opnå smertefrihed, genvinde mobilitet og forbedre din livskvalitet. Ved at kombinere, manuel behandling på briksen, hjemmeøvelser, korrigering af holdning og fokus på arbejdsstillinger, kan vi hjælpe med at lindre smerter, forbedre blodcirkulationen, øge muskelstyrken og genoprette normal funktion i håndled, albue og skulder. Vi vægter en individuel tilgang til behandling, hvor vi lytter til dine historier og behov og skræddersyr en behandlingsplan, der passer til dine specifikke behov og mål.
Kontakt os i dag for at få hjælp til dine håndleds-, albue- og skuldersmerter!
Håndledssmerter kan opstå af forskellige årsager. Gentagne bevægelser og belastninger i daglige aktiviteter som skrive- eller havearbejde er hyppige årsager, men håndledssmerter kan også opstå under sport eller tunge løft. Skader som forstuvninger, brud, karpaltunnelsyndrom og seneskedehindebetændelse er hyppige problemer i håndleddet. Håndledssmerter er almindeligt forekommende og mange vil opleve håndledssmerter på et tidspunkt i deres liv.
Vi vil foretage en grundig fysisk undersøgelse for at diagnosticere årsagen til dine håndledssmerter og udvikle en skræddersyet behandlingsplan. Behandlingen kan omfatte led manipulation, mobilisering af håndleddet, terapeutiske øvelser og brug af tape for at lindre smerter, forbedre bevægeligheden og genoprette funktionen af dit håndled.
Forstuvninger og brud: Et håndledsbrud opstår typisk som følge af et fald på hånden eller et kraftigt stød mod håndleddet. Forstuvninger opstår, når ledbåndene i håndleddet overstrækkes eller rives over (ruptur), hvilket kan medføre smerte, hævelse og nedsat bevægelighed.
Karpaltunnelsyndrom: Karpaltunnelsyndrom opstår, når den mediane nerve (n. medianus), der løber gennem håndleddet, bliver klemt eller irriteret. Dette kan forårsage symptomer som smerter, følelsesløshed eller prikken i hånden og fingrene. Ofte vil man også have følelsen af at mangle kræfter i hånd/håndled og tit tabe genstande.
Seneskedehindebetændelse: Seneskedehindebetændelse, også kendt som tendinitis, opstår, når seneskedehinderne i håndleddet bliver betændte eller irriterede. Dette kan forårsage smerte, hævelse og bevægelses begrænsning i håndleddet. Dette ses ofte ved overbelastningsskader.
Sovende/prikkende fingre og hænder: Sovende eller prikkende fingre skyldes ofte en nerveafklemning af de nerver, som forsyner hånden. Afklemning kan være flere steder, men oftest ses afklemning mellem halsmusklerne (skalenerporten), mellem det 1. ribben og kravebenet (costo-clavicular port) eller under den lille brystmuskel (m. pectoralis minor porten). Det er vigtigt at finde stedet for afklemningen af nerverne, og løsne op for det område, for at fjerne de sovende/prikkende fornemmelser i fingrene.
Albuesmerter kan skyldes flere forskellige tilstande. Når vi snakker om smerter og problemer i albuen, er det vigtigt at undersøge, om skaden er lokal i armen, eller om nogle af smerterne kan komme højere oppe fra, fx fra nakken.
Albuesmerter kan generelt være svære at få has på. Det er derfor vigtigt at få kortlagt årsagen til smerterne, og forebygge med fx hvile, øvelser eller ændrede arbejdsstillinger, for at undgå at man fortsætter med at overbelaste sine arme/albuer/hænder. Behandlingsmuligheder kan omfatte manuel behandling, udstrækningsøvelser, styrketræning af musklerne omkring albuen samt ergonomiske råd for at forhindre gentagne skader.
Tennisalbue: Tennisalbue, også kendt som lateral epicondylitis, er en skade, der påvirker senerne på ydersiden af albuen. Gentagne bevægelser, eller meget ensformigt arbejde, der involverer underarmens muskler og sener, kan føre til betændelse og smerter ved albuen. Problemet ses hyppigt i forbindelse med overbelastning i forbindelse med ketchersport (deraf navnet på tilstanden), men kan også opstå i mange almindelige hverdags gøremål, der involverer at holde fast på hård genstand.
Golfalbue: Golfalbue, også kendt som medial epicondylitis, er en skade som er meget ens med tennisalbue. Forskellen er blot, at det er senerne på indersiden af albuen som er påvirket. Gentagne bevægelser, der involverer flexion og greb af underarmen, kan føre til betændelse og smerter ved albuen.
Senebetændelse: Senebetændelse i albuen opstår, når senerne i albuen bliver betændte eller irriterede. Dette kan skyldes gentagne bevægelser eller overbelastning af armens muskler og sener.
Musearm: Musearm er en betegnelse, der anvendes til at beskrive en række smertefulde tilstande i arme, håndled, hænder og skuldre. Musearm opstår typisk som følge af gentagne og ensartede bevægelser, f.eks. meget brug af computermus, scrolling eller tastetryk, der belaster muskler, sener og nerver i de øvre ekstremiteter. Symptomerne på musearm kan variere, men omfatter ofte smerter, ømhed, stivhed, svaghed og prikken eller følelsesløshed i arme, håndled, hænder og skuldre.
Skulderen er et komplekst led, der er særligt udsat for skader på grund af sin store bevægelighed.
Som osteopat og fysioterapeut vil vi nøje evaluere din skulderfunktion og identificere den underliggende årsag til dine smerter, for at tilbyde den bedst mulige behandling. Behandlingsmuligheder kan omfatte manuel terapi, træning af skulderens stabilitet og mobilitet samt rådgivning om ergonomi og korrekt kropsholdning.
Kontakt os i dag for at få hjælp til dine håndleds-, albue- og skuldersmerter. Vi er her for at hjælpe dig med at komme tilbage til en smertefri og aktiv livsstil!
Frossen skulder: Frossen skulder, også kendt som adhæsiv kapsulitis, er en tilstand, hvor skulderens bevægelse bliver stærkt begrænset på grund af inflammation, fortykkelse af skulderens ledkapsel og muskler. Årsagen til frossen skulder kendes ikke, men det kan være forbundet med tidligere skader, inflammation eller immobilitet. Ca 2% af befolkningen rammes af frossen skulder på et tidspunkt, og særligt kvinder mellem 40-60 bliver oftere ramt. Ofte vil man opleve pludseligt, eller gradvist nedsat bevægelighed og smerter i skulderen over nogle uger eller måneder. Efter nogle måneder aftager tilstanden langsomt igen. Tidshorisonten varierer meget, men ofte varer tilstanden alt mellem et par måneder til over 1 år.
Senebetændelse: Senebetændelse i skulderen, også kendt som tendinitis, opstår, når senerne i skulderen bliver betændte eller irriterede. Dette kan være forårsaget af gentagne bevægelser, traumer eller aldersrelaterede ændringer i senerne.
Impingement-syndrom: Impingement-syndrom opstår, når senerne i skulderen bliver klemt mellem knoglerne i skulderen. Dette kan forårsage smerte, inflammation og bevægelses begrænsning i skulderen. Impingement kan være resultatet af gentagne bevægelser, dårlig kropsholdning eller skulderinstabilitet.
Skulderinstabilitet: Skulderinstabilitet opstår, når skulderens ledbånd bliver overstrakte eller beskadigede, hvilket kan føre til gentagne luksationer eller subluksationer. Dette kan være forårsaget af traumer, gentagne bevægelser i ekstreme yderstillinger eller medfødte faktorer.
© 2024 Odense Rygklinik – Designet af Aveo web&marketing